Automatizacija objekata Menadžment sigurnosti Ugostiteljstvo Uredi / Poslovni prostori

SALTO kontrola pristupa u švicarskom hotelu

S više od stotinu pristupnih tačaka, mobilnim pristupom digitalnom ključu za goste bez potrebe za preuzimanjem aplikacije i podržanom integracijom PMS-a i hotelskih usluga, SALTO promovira digitalizaciju i automatizaciju kao temeljne karakteristike modernog ugostiteljskog objekta

Piše: Mihael Pinsone Slanc, regionalni menadžer za razvoj poslovanja, SALTO Systems; E-mail: m.slanc@saltosystems.com

Duh vremena i historija susreću se u hotelu B2 u Cirihu. Sobe i apartmani hotela opremljeni su udobnim namještajem i nude savremen i atraktivan industrijski dizajn. Gosti se mogu opustiti u biblioteci s policama za knjige od poda do plafona, blagovaonicom i pićima, na spa tretmanima ili u jedinstvenom doživljaju prirode koji lokacija nudi.

Izazov

Hotel B2 nalazi se u tehnološkom epicentru i prvenstveno je namijenjen poslovnim ljudima. Vlasnici su odlučili modernizirati objekat u nekoliko faza kako bi odgovorili na rastuću potražnju. Primarni fokus bio je na automatizaciji i digitalizaciji iskustva gostiju. Ovaj pristup trebao je pojednostaviti rad hotelskog osoblja i osloboditi ga ponavljajućih i neproduktivnih zadataka, a gostima omogućiti prijavu i rezervaciju neovisno o recepciji i bez dodatnog opterećenja u vidu preuzimanja i instaliranja aplikacije. Kombinacija protelovog softvera za upravljanje hotelskom imovinom (PMS), digitalnih hotelskih usluga koje nudi straiv (raniji CODE2ORDER) i SALTO elektronskog sistema kontrole pristupa ponudila je najbolje cjelovito rješenje za hotel, prvenstveno zahvaljujući besprijekornoj integraciji svih tehnologija.

 Automatizacija i digitalizacija kao dio iskustva

SALTO elektronski sistem kontrole pristupa koristi se u cijelom kompleksu hotela B2. Kako su se i ranije koristili SALTO-ovi uređaji, hardver za vrata je nadograđen u zonama za goste i proširen funkcijom bežičnog umrežavanja, dok je postojeći hardver zadržan u stražnjim prostorijama. Novo i nadograđeno rješenje umreženo je bežičnim putem pomoću BLUEnet tehnologije, Ælement brave su postavljene u 60 soba i apartmana, a novi zidni čitači i kontrolne jedinice SALTO Design XS instalirane su na ulazima i parkinzima. Nova elektronska brava SALTO XS4 Original+ postavljena je na drugim pristupnim tačkama, uključujući stražnje prostorije objekta.

Hotel B2 koristi Progressive Web App (PWA) aplikaciju iz straiva, digitalnu prijavu i odjavu, digitalni obrazac za registraciju i digitalnu datoteku za goste, dok PWA nudi iste funkcije kao izvorna aplikacija. Njoj se može pristupiti putem linka dobijenog putem e-maila ili direktno na web-stranici hotela. Platforma za upravljanje SALTO ProAccess Space korisnicima daje mogućnost da automatski dodijele prava pristupa gostima na osnovu podataka o rezervaciji u protelovom PMS-u. Integracija ova tri sistema osigurava prijem podataka o rezervaciji, dodjelu digitalnih ključeva i opću razmjenu podataka.

“Digitalizaciju i automatizaciju naših procesa vidimo kao ključni faktor za dugoročnu konkurentnost jer ona donosi prednosti i gostima i nama kao domaćinima”, rekao je Martin Emch, generalni direktor kompanije Turicum Lifestyle Hospitality Management AG, u čijem je vlasništvu hotel B2 Cirih.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *