Sajmovi

SICUREZZA 2019:  VIŠE IZLAGAČA I FOKUS NA SPECIJALIZIRANU OBUKU

Više od 500 kompanija predstavit će najinteligentnija sigurnosna i protivpožarna rješenja za domove, gradove i poslovne prostore. U novembru će centar Fiera Milano biti domaćin međunarodnog skupa posvećenog kontinuiranoj evoluciji ovog sektora

Inteligentne videonadzorne kamere koje šalju upozorenja u slučaju prepoznavanja rizika, protivprovalna rješenja kojima se može upravljati na daljinu, integrisani sistemi u oblaku (cloud), biometrija, prepoznavanje lica, vještačka inteligencija i dronovi samo su neki od primjera značajnog napretka koji je ostvario sektor sigurnosti. Ove tehnologije se koriste za zaštitu naših domova i gradskih ulica kojima se krećemo, kao i za sigurnost ljudi i imovine u poslovnim objektima. One se drastično mijenjaju, kao i poslovanje profesionalaca koji ih koriste i instaliraju.

Sajam SICUREZZA će se održati u centru Fiera Milano od 13. do 15. novembra. Očekuje se učešće 539 kompanija, što je za 16% više u odnosu na prošlo izdanje. Sicurezza priprema dobrodošlicu za operatere čija se ponuda pokazala reprezentativnom na tržištu.

Integracija, digitalizacija i pametna rješenja su glavni segmenti izložbene ponude koja objedinjuje najbolje tehnologije i bogate sadržaje pratećih obuka i specijalnih tema.

Zahvaljujući prisustvu vodećih italijanskih i međunarodnih brendova, SICUREZZA omogućava posjetiteljima da pregledaju i ocijene nove proizvode u svim sektorima, bilo da je riječ o videonadzoru, vatrodojavi, kontroli pristupa ili pasivnoj sigurnosti. Zadatak sajma je i da posjetitelje upozna s odgovarajućim kontekstom i pomogne im da razumiju evolucijske pokretačke faktore u ovom sektoru, a profesionalcima predstavi tržište sutrašnjice.

Sajam SICUREZZA će ponovo biti održan paralelno s manifestacijom Smart Building Expo, koja je posvećena digitalnim tehnologijama za umrežene zgrade i pametne gradove. Sigurnost je sve kvalitetnije integrisana sa sistemima upravljanja zgradama i služi i kao zaštita upravljanja podacima. Tehnološka sinergija se postiže i u okviru ova dva paralelna događaja, a operateri će imati koristi od mogućnosti obilaska oba s jednom kartom.

FOKUS

Osim prostora za profesionalnu nadogradnju, SICUREZZA uključuje i događaje posvećene vertikalnim tržištima koji nude kvalitetnu obuku uparenu s mogućnostima otkrivanja inovativnih tehnologija i alternativnih pristupa problemima u ovom sektoru.

– Cyber Arena – rastuća digitalizacija i hibridna priroda novih prijetnji dovodi do temeljitih promjena tehnološkog ambijenta. Ona u svim oblastima proizvodnje skreće pažnju na zaštitu podataka i potrebu donošenja strategija za zaštitu imovine od različitih vrsta napada. Stoga SICUREZZA nudi i prostor za nove izložbe, obuke i informatičke sadržaje posvećene cyber sigurnosti. Cilj je da se kompanijama pomogne u kvalitetnijem upravljanju informatičkim prijetnjama. Uz stručnu podršku Business International – Fiera Milano Medije, kompanije iz grupacije Fiera Milano, sajam su podržali i Italijanska asocijacija profesionalaca u oblasti sigurnosti (AIPSA) i Italijansko udruženje menadžera za prevenciju rizika i sigurnost (ANRA). Izložbu će posjetiti ključni stručnjaci u ovom sektoru i tokom razgovora o cyber sigurnosti iznijeti stavove o glavnim utjecajima cyber prijetnji na sigurnosne kompanije.

– SICUREZZA Drone Expo je događaj koji se organizira u saradnji s Mediarkèom i vraća se na scenu u znatno bogatijem izdanju. U okviru sajma SICUREZZA ponudit će sadržaje posvećene dronovima u oblasti sigurnosti i civilne zaštite. Istovremeno, Smart Building Expo će se pozabaviti sve širom primjenom dronova u građevinskom sektoru i uključivat će APR zonu, u kojoj će se predstaviti kompanije specijalizirane za oblast zračne fotogrametrije i primjenu dronova u projektovanju, izgradnji, održavanju i restauraciji zgrada i urbanih zona, kao i upravljanju i nadzoru zemljišta. Posjetitelji će moći obići i prostor za demonstraciju rada novih modela bespilotnih letjelica. U ponudi je i posebna obuka fokusirana na dvije oblasti: zaštitu aerodroma, vladinih zgrada i osjetljivih objekata od dronova i fotogrametriju pomoću dronova u oblasti građevinarstva i urbanizma.

SKUPOVI I SASTANCI POGODUJU RAZVOJU SEKTORA

SICUREZZA obrađuje aktuelne teme kojima se bave međunarodni stručnjaci, udruženja i akademske institucije. Upoznavanje s njima se odvija uz bogat program obuka koje pokrivaju različite oblasti, od zaštite gradove do cyber sigurnosti, uz fokus na najnovije propise i standarde u svijetu instalacija i projekata. Tijela zadužena za certifikaciju organizirat će više dešavanja na kojima će različiti profili profesionalaca (industrijski stručnjaci, inžinjeri, instalateri i menadžeri sigurnosti) moći dobiti certifikate o završenoj obuci.

Važnost kontinuiranog usavršavanja naći će se u fokusu inicijativa koje predvode lideri u ovom sektoru.

Zahvaljujući doprinosu pravnika, inžinjera i stručnjaka za zaštitu privatnosti i prava, akademija Ethos će instalaterima i projektantima ponuditi sesije posvećene stručnoj obuci u oblastima videonadzora i zaštite podataka, privatnosti, GDPR uredbe, CEI propisa i protivpožarnih sistema. Vještine se više ne mogu improvizirati, a oni koji nisu svjesni svoje građanske i pravne odgovornosti predstavljaju rizik po sebe i kompanije u kojima rade.

Televizijska kuća S News ponudit će oprobani format koji kombinira dijaloške emisije s radionicama i skupovima koji će pokrivati neke od najpopularnijih tema u ovom sektoru: privatnost i videonadzor u vrtićima i staračkim domovima, urbana i zajednička sigurnost, provjera biometrijskog identiteta i zaštita privatnosti, međunarodna sigurnost i obaveza pružanja zaštite, vazduhoplovna sigurnost i NIS direktiva.

Securindex će ponuditi obuku i treninge namijenjene profesionalnim instalaterima koji već posjeduju certifikate odgovarajućih institucija, kao i instalaterima koji traže informacije o najvažnijim temama vezanim za njihovu djelatnost. Teme uključuju standard CEI 79.3: 2012, ugovorne obaveze instalatera, tehnike prodaje, GDPR uredbu i videonadzor.

Osim toga, u okviru programa Smart Building Expo i uz podršku sajma SICUREZZA, u centru Fiera Milano će se tokom trajanja sajma održati i konferencija Milano Smart City. Tokom ovog trodnevnog događaja bit će predstavljene međunarodne perspektive u oblasti pametnih gradova i utjecaja novih tehnologija koje se pojavljuju u aktuelnom trenutku širenja 5G tehnologije. Ona će poslužiti kao temeljna infrastruktura za nove vidove primjene u urbanim okruženjima.

Pametni gradovi su jedan od najzanimljivijih izazova za sigurnosni sektor u posljednjih nekoliko godina. S njima je povezan cijeli lanac opskrbe, u rasponu od novih pristupa projektovanju zgrada do automatizacije objekata. Radi pokrivanja ove teme uz multidisciplinarni pristup, izlagači će uključivati i vrhunske međunarodne i domaće eksperte, predavače na univerzitetima i predstavnike firmi koje su na prvoj liniji tekuće tehnološke evolucije. Sigurnost i urbani nadzor su samo jedna od triju ključnih tema konferencije, s posebnim osvrtom na prediktivni i pametni odgovor na urbane probleme povezane sa sigurnošću i nadzorom gradskih zona.

UČITE OD NAJBOLJIH

Ponudu obuke na sajmu SICUREZZA 2019 zaokružuju dvije nagrade koje se dodjeljuju za izvrsnost i potiču na razmišljanje o najboljoj praksi i pobjedničkim strategijama profesionalaca i kompanija.

Premio H d’oro je takmičenje koje organizira fondacija Enzo Hruby i posvećeno je najboljim sigurnosnim sistemima. SICUREZZA je odabrana kao domaćin ovogodišnje ceremonije dodjele ovih nagrada za pobjednike i finaliste koja će se održati 14. novembra u 15 sati. Ova jedinstvena inicijativa promovira profesionalizam najkvalitetnijih operatera i nudi im značajnu vidljivost jer im omogućava da predstave svoje kapacitete za kreiranje „prilagođenih“ sigurnosnih sistema za svaki specifičan kontekst i na osnovu potreba klijenata.

Premio securindex Installatore Certificato je inicijativa u okviru koje se instalatere potiče da koriste digitalnu komunikaciju za promociju svojih kompanija. Ona odaje priznanje instalaterima koji su ostvarili najviše kontakata na stranici securindex.com. Nagrade se dodjeljuju u dvije kategorije, za kompanije i samozaposlene prodavače, s ukupno sedam potencijalnih dobitnika, odnosno tri dobitnika po regionalnoj kategoriji (sjeverna, srednja i južna Italija/ostrva) i jednim generalnim pobjednikom. Ceremonija dodjele nagrada održat će se 14. novembra u 17 sati.

Informacije za posjetitelje

GDJE I KADA: Centar Fiera Milano, Rho, 13–15. novembar, od 9:30 do 18 h, dvorane 5, 6, 7 i 10. Ulaz: istočni i južni prilaz.

KARTE se mogu kupiti putem interneta na www.sicurezza.it/en uz popuste koji idu i do 50%. Ako imate pozivni kod, navedite ga tokom registracije na web-stranici i dobit ćete propusnicu.

KAKO DOĆI DO NAS: Linija 1 (crvena) podzemne željeznice povezuje centar grada s naseljem u kojem se održava sajam, odnosno putem stanice fieramilano – Rho. Napomena: dovoljna je standardna karta za podzemnu željeznicu po cijeni od 2 eura. Za one koji dolaze automobilom, adresa je Strada Statale del Sempione 28, 20017 Rho. Parkiranje je moguće rezervisati putem web-stranice SICUREZZA kako biste uštedjeli vrijeme na dolasku.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *