Automatizacija objekata Menadžment sigurnosti Softveri

Uniview RESS uređaji: Efikasnije napajanje domova

Strateškim prilagođavanjem i širenjem poslovanja Uniview se postepeno transformirao u globalnog dobavljača AIoT proizvoda i rješenja. Pohrana energije jedan je od njegovih najvažnijih razvojnih smjerova koji otvara nove mogućnosti rasta

Piše: Tsing Tang, direktor za Istočnu Evropu, Zhejiang Uniview Technologies; E-mail: tangsiqing@uniview.com

Baterijski sistemi za pohranu energije ključna su komponenta nove energetske industrije i imaju potencijal da iz temelja promijene naš svakodnevni život. Oni mogu osigurati napajanje za domove u slučaju nestanka struje, odnosno omogućiti napojno rješenje van energetske mreže. Uniview konstantno integriše energetsku elektroniku i digitalne tehnologije kako bi zadovoljio sve promjenjive zahtjeve tržišta, nadajući se da će time pružiti čistiju i održiviju energiju potrošačima širom svijeta.

Prvi sistem za stambena okruženja

Među najnovijim inovacijama kompanije Uniview je ESS SAH5B10 A EU, prvi sistem za skladištenje energije namijenjen za potrošače u stambenim okruženjima. Novo rješenje služi kao odlična opcija za one koji traže održiviji i efikasniji način napajanja svojih domova.

Uniview RESS (Residential Energy Storage System) je sistem za pohranu energije koji sprečava prekid napajanja u domu tokom nestanka struje, osiguravajući time energijsku nezavisnost. On je poput energijskog bankovnog računa na koji možemo uplatiti i s kojeg možemo povući sredstva kako nam odgovara. Skladištenjem dovoljne količine energije u baterijama, sistem može smanjiti ili eliminirati naše oslanjanje na električnu mrežu, učiniti električnu energiju pristupačnijom i učiniti nas dobro pripremljenim za neočekivane nestanke struje, hitne slučajeve i druge katastrofe. Punjenje RESS-a u periodima jeftine struje također može smanjiti mjesečne račune za struju.

Karakteristike

Kako bi zadovoljio zahtjeve tržišta, Uniview RESS nudi: jednostavnu instalaciju (može se povezati kablovima u samo tri koraka), dobar kvalitet komponenti, pametnu kontrolu i nadzor (možemo ga kontrolisati i pratiti dodirom prsta pomoću aplikacije), 7-postotno povećanje upotrebljivog kapaciteta (Uniview B10 pruža 97% nominalnog kapaciteta baterije da bi mogao biti upotrebljiv, a ostali samo 90%), 15-godišnji rok trajanja (više od 6.000 ciklusa preko 70% SOH, 3500+ ciklusa preko 80% SOH), te hibridni sistem za pohranu energije na mreži i van mreže, čime ćete minimizirati modifikaciju kućnih strujnih kola.

Višestruka upotreba

Uniview pruža visokokvalitetne, jednostavne i sigurne proizvode, u rasponu od prenosivih elektrana (Portable RESS) i prenosivih solarnih panela do stambenih sistema za skladištenje energije (RESS) za domove i preduzeća širom svijeta. Uz integrisane i primijenjene tehnologije skladištenja energije u litij-jonskim baterijama i AIoT tehnologije, kompanija je posvećena razvoju najsavremenijih ESS proizvoda koji će zadovoljiti različite zahtjeve različitih scenarija, od prijenosnih elektrana do sistema za pohranu energiju u stambenim okruženjima.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *