Videonadzorni sistemi

UNV-ova Tri-Guard 2.0 serija nudi naprednu noćnu sigurnost i zaštitu na licu mjesta

Kako scenariji primjene postaju sve složeniji, tradicionalni sigurnosni sistemi se susreću s problemima kao što su poteškoće u pronalaženju dokaza zbog nekvalitetnih noćnih slika i brojnih lažnih alarma koje aktiviraju neželjeni objekti.

Kao odgovor, UNV je predstavio inovativnu i naprednu Tri-Guard tehnologiju. Tri-Guard kombinira tehnologiju ColorHunter, pametnu prevenciju upada i aktivno odvraćanje kako bi ponudio efikasno i snažno rješenje koje kvalitetno odgovara na izazove složenih scenarija primjene.

Osim toga, UNV je 2024. godine predstavio Tri-Guard 2.0 proizvode zasnovane na Tri-Guard 1.0 modelima kod kojih su nadograđene tri osnovne funkcije: ColorHunter tehnologija sa velikim otvorom blende F1.0, aktivno odvraćanje sa crvenim i plavim svjetlom i inteligentna prevencija upada sa prepoznavanjem boja. Umjesto da se oslanja samo na snimljene video zapise kao dokazni materijal nakon događaja, tehnologija Tri-Guard 2.0 omogućava djelovanje tokom samog događaja zahvaljujući funkcijama aktivnog odvraćanja i aktiviranja alarma u realnom vremenu. Drugim riječima, ova serija može spriječiti samu pojavu neželjenih događaja.

Veliki otvor blende F1.0

Tri-Guard 2.0 IPC-ovi posjeduju veliki otvor blende F1.0 koji značajno poboljšava kvalitet slike. Objektiv sa otvorom blende F1.0 na Tri-Guard 2.0 kamerama povećava ulaznu količinu svjetlosti za dva do četiri puta u poređenju sa F1.4 i F2.0 kamerama. Uz veliki otvor blende uparen sa visokom rezolucijom od 8 MP i brzinom prikaza od 30 fps, korisnici mogu uočiti detalje praćenih ciljeva i tokom noći.

Kvalitetniji hardver

Bullet i turret kamere sa Tri-Guard 2.0 tehnologijom imaju ugrađeno crveno i plavo dvostruko svjetlo koje je uočljivije od bijelog svjetla. Uz to, ugrađeni zvučnik velike snage od 3W nudi izuzetno jasan zvuk alarma. U složenijim scenarijima primjene, zvučni i alarmni interfejsi mogu se povezati s više uređaja kako bi se ojačala sigurnost korisnika.

Prepoznavanje boja

Proizvodi serije Prime II Tri-Guard 2.0 dodaju funkciju prepoznavanja boja. Nakon aktiviranja pravila SIP ili UMD funkcije, kamera će procijeniti atribute cilja i prikupiti informacije o boji. Ova funkcija trenutno podržava prepoznavanje boja gornjih i donjih dijelova odjeće ljudi, karoserija motornih vozila i gornjih dijelova nemotornih vozila. Informacije o boji mogu se brzo pronaći pomoću UNV-ovog mrežnog videosnimača nakon što se prikupe informacije o atributima boje. Ova funkcija korisniku može efikasno uštedjeti vrijeme pretraživanja.

Tri svjetlosna režima rada

Što se tiče svjetlosnih režima rada, možete birati između tri opcije. Infracrveni (IR) režim rada, režim toplog svjetla i režim dvostrukog svjetla zadovoljit će različite potrebe.

IR režim rada je pogodan za uglove dvorišta. Način rada toplog svjetla je prikladniji za ceste i druga mjesta kojima je za osvjetljavanje scena potrebno toplo svjetlo kao što je manja ulična svjetiljka. Dvostruko svjetla je prepoznatljiv režim rada kod Tri-Guarda. Kada niko ne aktivira alarm, bijela svjetla su isključena, dok infracrveno svjetlo bilježi informacije o sceni. Ako se pojavi neki stranac, bijela svjetla će se upaliti i kamera će početi bilježiti više detalja. Zato je režim rada dvostrukog svjetla koji integrira aktivno odvraćanje i ColorHunter tehnologiju najbolja opcija za korisnike.

Primjena

Prime II Tri-Guard 2.0 serija nudi opcije rezolucije od 4MP, 5MP i 8MP. Ova serija nudi ugrađena crvena i plava svjetla, mikrofon i zvučnik velike snage. Veliki otvori blende F1.0 i tehnologija ColorHunter nude kvalitetnije performanse kada je u pitanju snimanje tokom noći. Zato je ova serija posebno pogodna za zone zabrane ulaska i parkinga, opasne zone, i sl.

Za više informacija posjetite www.global.uniview.com.

Za poslovne upite, kontaktirajte chenkexin@uniview.com

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *