Regija Vijesti

Zabilježeno smanjenje negativnih sigurnosnih pokazatelja u Zagrebu

Na 22. sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba održanoj 18. aprila 2019. načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić predstavio je Izvještaj o stanju i kretanju sigurnosnih pokazatelja na području Grada Zagreba u 2018. godini.

Nakon izlaganja Izvještaj je razmotren i jednoglasno prihvaćen.

Prošlogodišnji analitičko-statistički pokazatelji potvrđuju pravilno planiranje svih operativnih mjera i radnji, ali predstavljaju i obavezu u planiranju tokom ove godine, i to ne samo u smislu smanjenja broja sigurnosnih pokazatelja i događaja već i zadržavanja visokog nivoa općeg stanja sigurnosti.

“U promatranim prošlogodišnjim razdobljima uočljiv je trend smanjenja negativnih sigurnosnih pokazatelja, što je postignuto ne samo pravilno planiranim i provedenim operativno-preventivnim aktivnostima nego i suradnjom Policijske uprave zagrebačke s Gradom Zagrebom, Gradskom skupštinom, a nadasve s građanima Zagreba“, istaknuo je načelnik Marko Rašić.

Za 2019. godinu planirano je iznalaženje najprimjerenijih operativno-preventivnih načina u borbi protiv društveno nepoželjnog ponašanja na dobrobit svih građana Zagreba s ciljem osnaživanja zajedničkog osjećaja sigurnosti.

 

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *