Automatizacija objekata Obrazovanje Softveri Uredi / Korporacije Uredi / Poslovni prostori

Inteligentni sistemi za skladištenje podataka

Osnovne karakteristike ETERNUS porodice storidž sistema su skalabilnost i mogućnost nadogradnje sistema kroz jednostavne operacije, zatim inteligentno upravljanje podacima, dokazane vrhunske performanse i visoka pouzdanost

Piše: Miodrag Nikolić, prodajni menadžer, Comtrade Distribution; mail: miodrag-b.nikolic@comtrade.com

Jedan od ključnih izazova digitalne transformacije je skladištenje, distribucija i korišćenje podataka čiji rast se praktično može predstaviti eksponencijalnom funkcijom. Ti podaci su resurs koji može imati veliku vrednost, ali je potrebno da budu strukturirani i bezbedno uskladišteni zarad lakog pristupa. Analizom, optimizacijom i inovacijom u svom okruženju za skladištenje podataka korisnici mogu poboljšati svoju produktivnost i dobiti na agilnosti.

 Hibridna pohrana

Fujitsu korisnicima nudi sisteme za dva tipa storidž okruženja: sisteme u hibridnom cloud-u i one koji se nalaze na lokaciji korisnika (on-premises). Ukoliko korisnik ima potrebu za fleksibilnošću na način da zaposlenima obezbedi udaljen pristup resursima kompanije, ali i ako želi da dopre do novih izvora podataka, može se razmišljati o hibridnim cloud rešenjima, dok je kritične podatke najbolje čuvati u prostorijama korisnika. Hibridna okruženja u cloud-u omogućavaju pristup podacima gde god je potrebno, dok je karakteristika javnog ili privatnog cloud-a pouzdano obezbeđivanje prostora za skladištenje ogromne i brzorastuće količine podataka uz minimalno kašnjenje.

Fujitsu rešenjima za skladištenje podataka, bez obzira na model i klasu, upravlja se jedinstvenim softverom – ETERNUS SF. Osnovne karakteristike ETERNUS porodice storidž sistema su skalabilnost i mogućnost nadogradnje sistema kroz jednostavne operacije, zatim inteligentno upravljanje podacima, dokazane vrhunske performanse i visoka pouzdanost, a sve sa ciljem da korisnici dobiju optimalna rešenja za skladištenje koja se prilagođavaju različitim potrebama i koja zadovoljavaju potrebu za kontinuitetom poslovanja.

 Skalabilna rešenja

Kako poslovanje raste, povećava se obim tzv. kritičnih podataka, a samim tim i potreba za skladištenjem koje obezbeđuje pouzdan i neprekidan pristup velikim količinama podataka. Pravi lek za ovaj fenomen je korišćenje skalabilnih rešenja za skladištenje podataka koja obezbeđuju dostupnost pravim podacima u pravo vreme. U svom portfoliju ETERNUS rešenja za skladištenje podataka Fujitsu nudi All-flash i hibridne modele. U All-flash modele spadaju AF150 S3 i AF250 S3 – oba imaju po dva kontroler noda. AF150 S3 je entry storidž sistem koji može da isporuči do 460k IOPS-a i koji ima 32 GB keša. Model AF250 S3 je napredniji model, gde je merenjem dostignut broj IOPS-a od 600k. Pored ove karakteristike, model AF250 S3 može imati i 128 GB keša i može prihvatiti 264 drajva.

Hibridni modeli u okviru ETERNUS familije storidž sistema su sistemi sa dva kontrolera (DX100, DX200 i DX600), sistemi sa četiri kontrolera (DX900) i visokoskalabilni sistem s mogućnošću konfiguracije do dvadeset i četiri kontrolera (DX8900).

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *