Događaji Konferencije

Konferencija Jantara u Naklu, Kranj

Jantar je okupio regionalne i evropske partnere i predstavio mnoga poboljšanja ranijih modela, ali i novitete s kojima ulaze u 2018. Najavljuju da neće stati tu i da sljedeće godine imaju u planu i širenje proizvodnog portfolija

Piše: Ahmed Šečunović

E-mail: redakcija@www.asadria.com

Slovenska firma Jantar organizirala je sredinom prošlog mjeseca konferenciju za partnere iz Slovenije, regiona i Evrope kako bi predstavila nove proizvode, ali i poboljšanja na nekim odranije poznatim rješenjima. Okupljanje je počelo 14. novembra u hotelu Marinšek u mjestu Naklo u blizini Kranja, od kojeg se na nekoliko minuta vožnje nalazi i sjedište Jantara. Prvi dan konferencije planski je rezervisan za partnere iz Slovenije, drugi za partnere iz regiona i ostatka Evrope, a trećeg dana održane su radionice na kojima su zainteresirani s Jantarevim programerima diskutovali o svim pojedinostima vezanim za proizvode.

Pogledajte reportažu sa Jantar konferencije:

Šira ponuda

Novosti koje su predstavljene tokom konferencije ticale su se offline kontrole pristupa te novih terminala i kontrolera. Prodajni menadžer Jantara Matjaž Brinovec osvrnuo se i na novu liniju A-kontrolera, koje namjeravaju nadograditi za upotrebu u pametnim domovima. Osim otprije poznatih kontrolera za evidenciju radnog vremena iz serije Regis, Brinovec se posebno osvrnuo na Regis T i Z. Regis T upečatljiv je po kolornom zaslonu koji korisnik može urediti po svojoj želji. Može biti korišten za kontrolu pristupa, ali i za evidenciju radnog vremena. S druge strane, Regis Z je prijenosni uređaj za evidenciju radnog vremena i pristupa. Uređaj je pogodan za otvorena gradilišta gdje fluktuira veliki broj ljudi. I on ima full color zaslon, ugrađen čitač s frekvencijama 125 kHz i 13,56 MHz te veliku internu memoriju, koja omogućava do 30.000 unosa. Tokom prezentacije predstavljeni su i novi Populus O i K kontroleri pristupa, kao i čitači iz iste porodice. Kontroleri pristupa dolaze s ugrađenim čitačem kartica, dok se čitači iz iste porodice mogu kombinirati i s Regis T uređajima za evidenciju radnog vremena.

Dodatna oprema

Posjetioci su veliko zanimanje pokazali i za sistem za nadzor ključeva te za Lockart pametne brave. Sistem za nadzor ključeva Neo može biti korišten kao zaseban ili biti ugrađen u Jantarevu kontrolu pristupa, u okviru softvera Codeks. Pogodan je za unutrašnju instalaciju, a sastavljen je od pojedinačnih kućišta koja se mogu nadograđivati po potrebi u zavisnosti od broja ključeva. Lockart H je pametna bežična kvaka za vrata za kontrolu unutrašnjeg pristupa u kompanijama. Instalacija je jednostavna i ne zahtijeva žičanu vezu s bilo kojom opremom za kontrolu pristupa u sistemu. U kvaku je ugrađen čitač za Mifare DESFire ID kartice, što garantuje najveću zaštitu od provale. Lockart C ima iste karakteristike kao i model H, osim što je u ovom slučaju riječ o cilindru, te je zbog toga onemogućeno mehaničko otključavanje brave, što model H dopušta. Krajem drugog dana partnerima su predstavljena i poboljšanja na poznatom Codeks softveru, a trećeg dana zainteresirani učesnici mogli su razgovarati s programerima o svim pojedinostima vezanim za proizvode.

„Sljedeće godine pripremamo dosta veliku nadogradnju softvera za evidenciju radnog vremena i kontrolu pristupa te mobilne aplikacije za evidenciju radnog vremena. U drugoj polovini sljedeće godine pripremamo se za nastup na sajmu sigurnosti u Essenu, na kojem ćemo pokazati novosti u smislu kontrole pristupa s mobilnim telefonima te one na bazi NFC tehnologije“, rekao je Matjaž Brinovec.

Pogledajte fotografije sa Jantar konferencije:

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *