Industrija / Proizvodnja Objekti Uredi / Korporacije Uredi / Poslovni prostori

Uniview Trek Pro serija: Dovoljno snage za uživanje na otvorenom

Šta je to prijenosna elektrana? To je napredni mobilni punjač s bogatim interfejsom i širokom primjenom u različitim situacijama. Obični prijenosni punjač može napuniti mobilni telefon samo dva do tri puta, dok prijenosna elektrana to može uraditi više od stotinu puta

Piše: Tsing Tang, direktor za Istočnu Evropu, Zhejiang Uniview Technologies; E-mail: tangsiqing@uniview.com

Prijenosne elektrane mogu savršeno riješiti probleme s dostupnošću napajanja električnom energijom ljudi koji vole boraviti dugo na otvorenom. Također, ovi uređaji pomažu i u situacijama kada je napajanje električnom energijom ugroženo zbog prirodnih katastrofa ili drugih razloga nestašica energije. Upravo su ovi faktori podstakli veću potražnju za prijenosnim elektranama. Zato je kompanija Uniview izbacila Trek Pro seriju, koja uključuje uređaje snage 1.000 W, 2.000 W i 2.400 W s ciljem da bude najnaprednija serija na evropskom tržištu. Uređaji nude vrhunske performanse, a krase ih brojne karakteristike, od kojih ćemo spomenuti one najbitnije.

Sigurnost

Trek Pro serija je prošla 15 provjera kvaliteta kako bi ponudila najsigurnije proizvode, uključujući devet sati rigoroznog 3D vibracijskog testa. Sa svojih deset tačaka za detekciju temperature i praćenje statusa baterije, ovi uređaji posjeduju naprednu tehnologiju samozaštite. To znači da se zaštita aktivira u roku od 40 ms kada dođe do prevelikog napona ili prekomjernog pražnjenja. Osim toga, Trek Pro serija posjeduje redundantnu i rezervnu zaštitu, kao i certifikate koje izdaju ETL i PSE. Proizvodi su opremljeni poboljšanom LFP baterijom sa “full-tab” tehnologijom, koja osigurava nizak unutrašnji otpor (1/10 kod drugih proizvoda), nisku temperaturu i dug životni vijek.

Više snage

Trek Pro serija podržava višestruki AC sinusni izlaz sa zaštitom električnih uređaja od oštećenja. Uređaji iz ove serije se mogu prilagođavati frekvenciji električne mreže prilikom punjenja naizmjeničnom strujom i automatski mijenjati izlaznu i ulaznu frekvenciju struje. Podržano je i pametno punjenje u automobilu, pri čemu elektrana može inteligentno prepoznati da li je motor vozila aktivan i u toj situaciji će vršiti punjenje samo kada se motor pokrene. Osim toga, Trek Pro uređaji podržavaju brzo solarno punjenje s podrškom za solarne ploče od 400 do 800 W. Kako se uređaji mogu puniti preko solarnog panela, moguće je imati napajanje sve dok je vani sunčan dan. Istovremeno, omogućena je i funkcija EPS (interventno napajanje), a u slučaju iznenadnog nestanka struje, uređaj se u roku od 30 ms može automatski prebaciti na režim rada napajanja za baterije.

Jednostavnije korištenje

Trek Pro serija podržava veliki kapacitet napajanja (288~2496 Wh) i može pružiti veliku izlaznu snagu (500~2500 W) za napajanje 99% kućnih aparata. U kombinaciji s više načina punjenja, uključujući punjenje naizmjeničnom strujom, solarni panel i priključak za automobil, svi sistemi se mogu puniti bilo kada i bilo gdje. Ovi uređaji posjeduju posebno dugme za kontrolu AC i DC izlaza, pomoću kojeg je moguće jednostavno prekinuti napajanje. Osim toga, oni podržavaju šest vrsta izlaznih interfejsa i mogu istovremeno napajati nekoliko uređaja i zadovoljiti različite potrebe korisnika. Sada već možemo lakše zamisliti primjenu prijenosnih elektrana kao što su boravak na otvorenom, pripravnost za hitne situacije, rad na otvorenom itd.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *