Događaji Seminari

Završen ciklus seminara Alarm automatike

U Zagrebu je 13. aprila 2018. završen ciklus seminara „Centralizirano upravljanje u velikim objektima“, koje su u saradnji s Hrvatskom komorom inženjera elektrotehnike održale firme Alarm automatika, Agenor automatika, Speculum i 2DP projekt. Na sva tri održana susreta, prethodno u Poreču i Splitu, učestvovalo je više od 200 učesnika, uglavnom ovlaštenih inžinjera elektrotehnike, ali i krajnjih korisnika koji u svojim objektima planiraju implementirati centralizirano upravljanje sistemima automatike i tehničke zaštite.

Učesnike je najviše zanimalo kako pristupiti uspostavi centraliziranog upravljanja, kakve uštede time mogu postići i u kojim slučajevima za takve projekte mogu dobiti poticaje iz evropskih fondova. Seminari su bili namijenjeni u prvom redu ovlaštenim elektroprojektantima, mašinskim inžinjerima i arhitektima koji učestvuju u projektovanju velikih i kompleksnih objekata.

Pogledajte fotografije sa konferencije:

Prema riječima organizatora seminara, osnovni cilj je postignut, tako da su prikazana načela centraliziranog upravljanja velikim objektima te učesnici upoznati s razlozima i preduslovima uvođenja CNUS-a, sistemima koji se uobičajeno centraliziraju, protokolima komunikacije, arhitekturom i interfejsima, njihovim utjecajem na energetsku efikasnost i mogućnosti sufinansiranja iz fondova EU. Također su bili prikazani i primjeri centralizacije sistema na velikim objektima, posebno hotelima. Krajnji korisnici na seminaru mogli su saznati mnoštvo korisnih informacija o tome kako efikasno upravljati objektima i voditi investicijske projekte. Svoje mjesto na seminarima pronašli su i predstavnici iz uslužnog sektora, prvenstveno turizma i trgovine, posebno zbog uskoro aktuelnog tendera za sredstva Evropske unije iz segmenta “Konkurentnost i kohezija”.

 

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *